OKULUMUZDA 13. İNGİLİZCE TİYATRO FESTİVALİMİZ

10  Mayıs 2019 Cuma günü okulumuzda Geleneksel İngilizce Tiyatro festivalimiz gerçekleşti. On üç yıl önce başlayan festivalde hem oyunlar, hem de öğrencilerin kullandığı dil her sene gelişim göstermekte. Okulumuzda ve okullarımızda İngilizce eğitiminin ne kadar başarılı bir şekilde verildiğini gösteren bu festivalde bu sene Bezciyan Ermeni Ortaokulu, Esayan Ermeni Ortaokulu, Topkapı Levon Vartuhyan Ermeni Ortaokulu ve Tarkmanças Ermeni Ortaokulu İngilizce oyunlarını sergilediler. Öğrencilerin arasında hem tiyatro yeteneği ile hem de İngilizceyi doğru telaffuzları ile öne çıkan öğrenciler hem arkadaşları hem de öğretmenleri tarafından takdir topladılar.

Bezciyan  Ermeni Ortaokulu “Fame ” oyunuyla izleyicilere eğlenceli dakikalar geçirttiler. Öğrencilerin hazır ve kendine güvenli tavırları gözlerden kaçmadı. Dans ve müzikle desteklenen oyun izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı.

Esayan  Ermeni Ortaokulu “A Magic Journey” oyunu ile bizleri kitapların büyülü dünyasında bir yolculuğa çıkardı. Kitap okumanın öneminin ve sıkıcı bir şey olmadığının altını çizen oyunda, sahneye gelen Willy Wonka, Sherlock Holmes, Harry Potter gibi ünlü kitap kahramanları kitapların dünyasının ne kadar renkli ve zengin olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi.

Topkapı Levon Vartuhyan Ermeni Ortaokulu  “Internet is Dead ” oyunu ile izleyenlere gençlerin hayatında internet ve telefonun önemini vurguladı.

Tarkmanças Ermeni Ortaokulu “Inside Out” oyunu ile salona sihirli bir hava kattı. İnsan hayatında duyguların yeri ve önemi üzerine kurgulanmış olan oyunda öğrencilerimiz kusursuz performanslarıyla dikkat çektiler. Neşe, Üzüntü, Korku, Kızgınlık ve Tiksinti gibi bir çocuğun zihninde yaşayan duyguların ailesiyle yeni bir şehirde başladığı yeni hayatına etkilerini anlatan oyun  görsel videolarla da desteklenmişti. Oyun tüm izleyiciler tarafından keyifle izlendi.

Uzun İngilizce replikleri şaşırmadan oynayan öğrenciler, şaşırdıkları zaman İngilizce birikimleri ile doğaçlama yaparak durumu seyircilere fark ettirmemeye çalıştılar.

Oyun aralarında okulların prova fotoğraflarından hazırlanan barkovizyonlar izlendi. Ayrıca Mira Avadan’ın seslendirdiği “Helium” ve Liza Gülbenkoğlu tarafından seslendirilen “Little do you know” adlı şarkılar izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Hep birlikte yenen öğle yemeğinden sonra, öğrenciler farklı atölyelere dağıldılar. Atölye çalışmaları ile devam eden festivalde, atölyelerde de kullanılan dil yine İngilizceydi. Farklı sınıflarda gerçekleştirilen etkinliklerde öğrenciler Kahoot, Actionbound, Qr code ,Thinglink, Makey makey  uygulamalarıyla  farklı ve eğlenceli   etkinlikler yaptılar. Ayrıca özel olarak hazırlanmış büyük boy Guess Who?(Bil bakalım kim?) Twister, Bingo ve Domino oyunlarıyla eğlenceli vakit geçirdiler.  Etkinliklerini tamamlayan öğrenciler VR gözlükleriyle kısa  bir Londra turu yaptılar. Şenliğin sonunda tüm öğrenciler güzel anılarla Ortaköy’den ayrıldılar.