ÖĞRENCİLERİMİZ FİRST LEGO LEAUGE (FLL) TURNUVASINDA...

Bu yıl 14.sü düzenlenen FİRST LEGO LEAUGE (FLL) Turnuvası İstanbul elemelerinin 3. ayağında okulumuz, fen ve robotik kulüplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmaları ile katılım gösterdiler.8. sınıf öğrencilerimizden Arda KAPLAN ve Ararat ÇALIŞ, Arman KÖSE danışmanlığında “Robot Performans” dalında toplamda 3 kere robot performansı sergileyen 37 katılımcı takım arasından 9. olmaya hak kazanmışlardır. 4 yıldır takımımızın robot pilotları olan öğrencilerimiz robot teknik sunumda tasarlayıp programladıkları robotlarını başarı ile anlattılar.

Öte yandan fen bilimleri öğretmeni Bianka BOYACIOĞLU danışmanlığında 7. Sınıf öğrencilerimizden Kohar Mira YILDIRIM, Aleks MAŞAL ve Aren NALBANTYAN’dan kurulu proje ekibimiz ise bu seneki tema olan “İNTO ORBİT: Uzay Serüveni” başlığı altında “Bitkiden Gelen Koruma – Gama Işınlarının Etkisinden Korunmak Amacı İle Astronotlar İçin Tasarlanan Bitkisel Bir İç Giysi Tasarımı” adlı proje çalışmasını yürüttüler. Kontrollü deneyler ile farklı bitki türlerinin gama ışını emiciliğinin test edilmesi temeline dayanan projede, etkinliği ispatlanan kauçuk ağacı bitkisinin yapraklarından elde edilen lifler ile dokunacak bir iç giysinin astronot kıyafetinin altına giyilmesi hedeflenmiştir. Bu iç giysi ile mevut ışın koruma zırhlarının yetersiz kaldığı testi bölgesinin korunması ve olası kısırlık sorununun ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır.

Emeği geçen tüm öğrencilerimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ederiz.